TEL

+31 (0)6 1848 0543

Veel gestelde vragen

Antwoorden op de meeste vragen

Boek nú, betaal later

Met leeftijdsgenoten

Veel vertrekgarantie

Grootste aanbod

Veel gestelde vragen

Singlereizen zijn fijne vakanties met singles, die net als jij, alleen op reis gaan. Het zijn groepsreizen met singles, alleenstaanden of alleengaanden. De groepen variëren van grootte. Er zijn al singlereizen vanaf 8 personen tot groepen van 100 personen. De groepsgrootte is o.a. afhankelijk van de populariteit van de singlereis, de bestemming, het reisthema en de leeftijdscategorie.

Op Singlereizen.nl vind je geen ‘gewone’ groepsreizen. De groepsreizen die tussen ons reisaanbod staan, bestaan voor minimaal 85% uit alleenreizenden. Boek je bij een andere reisorganisatie een ‘gewone’ groepsreis dan gaan er soms ook singles mee. Er zijn zelfs reisorganisaties die groepsreizen verkopen onder de noemer ‘singlereis’, terwijl de groep voor 85% uit stelletjes bestaat met soms maar minimaal 3 singles. Je loopt dan het risico dat je binnen deze groep het ‘5e wiel aan de wagen’ bent en dat is niet wat wij zien als een singlereis. Dat noemen wij een reguliere groepsreis.

Graag zetten wij hier een aantal kenmerken van een goed georganiseerde singlereis voor je op een rijtje.

  • Een singlereis is:
    • een vakantie met een gezellige groep single leeftijdsgenoten.
    • een vakantie met gelijkgestemden; singles die net als jij houden van een zonvakantie, een actieve vakantie, cultuur, wintersport, wandelen, HBO/WO zijn opgeleid enz.
  • Een singlereis wordt 24/7 begeleidt door een reisleid(st)er.
  • Het motto van een singlereis is ‘niets moet, alles mag’.
  • Je hoeft niet overal aan mee te doen, het mag wel. Het is jouw vakantie, dus jij kiest wat je graag doet.
  • Tijdens een singlereis is het diner ’s avonds een gezellig hoogtepunt van de dag. Singles eten het hele jaar door immers veelal alleen. Het met elkaar eten is overigens niet verplicht, maar veel singles vinden dit erg gezellig
  • Tijdens een singlereis leer je nieuwe mensen kennen. Je gaat met een groep onbekenden op vakantie en komt met nieuwe vrienden thuis!

Elke singlereis wordt 24/7 begeleid door een reisleid(st)er, die op de bestemming de weg weet, de taal spreekt of zich in het land verstaanbaar kan maken, het programma kent, van alles organiseert en initieert en uiteraard het steunpunt van de groep is. Soms vliegt de reisleiding mee, soms is de reisleiding bij aankomst op de bestemming aanwezig.

Elke vakantie bepaal je zelf hoeveel of hoe weinig gezelschap je wilt, of je meedoet aan (optionele) excursies en met wie je wat wel of niet doet. ‘Niets moet, alles mag’. Je hebt dus alle vrijheid, het is immers jouw vakantie. Boek je een vakantie met een vast programma, dan wordt wel verwacht dat je (grotendeels) aan het programma meedoet. Heb je daar vragen over, bel ons dan gerust.

Het kan best spannend zijn om de eerste keer een singlereis te boeken. Troost je, want je bent zeker niet de enige. Een singlereis betekent dat je in je eentje meegaat met een groep onbekenden. En dat is de 1e keer zeker een drempel. Maar weet je dat de ervaring ons heeft geleerd dat contact heel snel vanzelf komt. Vaak al heel kort na de kennismaking met de groep. En eenmaal over de drempel ervaar je zelf hoe fijn een leuke singlereis kan zijn. Kijk ook op Singlereizen.nl bij een aantal single reizen bij ‘Singles over deze reis’.

Een singlereis is een vakantie met mensen die allemaal alleen op reis gaan. Alle deelnemers genieten van een fijne vakantie en tijdens deze vakantie ontstaan leuke vriendschappen en soms ook relaties, maar het gaat niet om daten. Het gaat om het beleven van een fijne vakantie en omdat het een groepsreis is, leer je ook nieuwe mensen kennen.

Op Singlereizen.nl vind je single reizen, groepsreizen en soms ook jongerenreizen. Wat is het verschil? Een singlereis is een groepsreis die bestaat uit single reizigers. Het kan een enkele keer voorkomen dat een niet-single zich aansluit omdat hij of zij alleen op vakantie gaat. Boek je een groepsreis bij Singlereizen.nl, te herkennen bij de reis aan de G op de pagina ‘data & prijzen’, dan bestaat de groep voor ca 85% uit singles en uit alleengaanden. Boek je een jongerenreis (J), dan gaat het om een groepsreis met jonge singles van circa 17 tot 35 jaar waarvan 90% alleen reist.

We krijgen vaak vragen over de intensiteit van onze verre (rond)reizen. Het is lastig om hier een concreet antwoord op te geven omdat de intensiteit van een reis erg persoonsgebonden is. Om een beeld te schetsen van de zwaarte van de reis, delen we de reis in op schaal. Bij iedere verre (rondreis) staat onder het tabblad ‘Activiteiten’ vermeld in welke schaal de reis valt. 

Schaal 1
Reizen in schaal 1 zijn voor iedereen goed te doen als je over een normale conditie beschikt. De reis bevat korte reisafstanden en er word overnacht in goede hotels. Het reistempo van deze reis is laag.

Schaal 2
Reizen in schaal 2 zijn voor iedereen goed te doen. De reis bevat soms langere reisafstanden en heeft een gemiddeld tempo. Er word verbleven in goede hotels of kampeergelegenheden. De reis kan langere reisfastanden bevatten.

Schaal 3
Reizen in schaal 3 zijn voor iedereen goed te doen als je je voorbereid en flexibel opstelt. Reizen in schaal 3 bevatten zwaardere trajecten, zoals langere reisafstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen kunnen in een simpele accommodatie zijn. 

Schaal 4
Reizen in schaal 4 zijn redelijk zware reizen door de lange reisafstanden en/of lange wandeltochten. Er word vaak verbleven in primitieve accommodaties of tenten.

Enable Notifications OK No thanks